Τηλ.: 210.8992980
Διεύθυνση: Ηρακλείου 1, Βάρη
Follow Us:


Η Γλώσσα

Η Τουρκική Γλώσσα ανήκει στην τουρκική ομάδα των Αλταϊκών γλωσσών και έχει ομιλητές στην Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την ΠΓΔΜ και σε άλλες χώρες της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ζουν αρκετά εκατομμύρια μετανάστες τουρκικής καταγωγής.

Η Τουρκική Γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα της Τουρκίας και, μαζί με την ελληνική, επίσημη γλώσσα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εμφάνιση της τουρκικής φιλολογίας με την στενή έννοια συμπίπτει με την ίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τον 14ο  αιώνα μΧ.

Γιατί να μάθω Τουρκικά;

Τόσο η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, όσο και η επανεξέταση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας, ευνοούν μια σταθερή άνοδο, αλλά και συνεργασία σε εμπορικό επίπεδο. Έτσι, ο γνώστης της τουρκικής γλώσσας θεωρείται πλέον περιζήτητος από ελληνικές εταιρείες συνεργαζόμενες με αντίστοιχες τουρκικές.

Παράλληλα, οι ήδη εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρίες, όπως και σε τουριστικές, ανακαλύπτουν πως η γνώση της Τούρκικης γλώσσας καθίσταται απαραίτητη, όταν αυτοί εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν σε τομείς όπου έρχονται σε επαφή με Τούρκους πολίτες και επιχειρηματίες.

Τέλος, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι, πέρα των επαγγελματικών κινήτρων, ενδιαφέρονται να μάθουν τη γλώσσα, καθώς έχουν καταγωγή και ρίζες από κάποια περιοχή της  Μ. Ασίας ή την Κωνσταντινούπολη, ή απλώς γιατί γοητεύονται από την ιστορία και την ατμόσφαιρα της.

Copyright © MLS Βάρη - All rights reserved. | Developed by Hyper Center