Τηλ.: 210.8992980
Διεύθυνση: Ηρακλείου 1, Βάρη
Follow Us:


Η Αραβική Γλώσσα ομιλείται σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο. Ομιλείται καθημερινά στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Το αραβικό αλφάβητο προέρχεται από την Αραμαϊκή γρα­φή. Τα αραβικά, όπως οι άλλες σημιτικές γλώσσες, γράφονται από δεξιά προς τα αριστερά.

Γιατί να μάθω Αραβικά;

Οι μεγάλες ανακατατάξεις στον παγκόσμιο χάρτη της οικονομίας γεννούν την ανάγκη για αναζήτηση εργασίας σε χώρες πέραν των συνηθισμένων επιλογών. Παρά την οικονομική κρίση που εμφανίστηκε στην Αμερική και στην Ευρώπη, ο Αραβικός κόσμος είναι ακόμη σταθερός οικονομικά, παρόλο που βιώνει την «Αραβική άνοιξη». Σήμερα, χιλιάδες Έλληνες κατευθύνονται προς τον αραβικό κόσμο για δουλειά, ειδικά μηχανικοί, γιατροί, νοσοκόμοι, έμποροι, πιλότοι, αεροσυνοδοί, ναυτικοί και άλλοι επαγγελματίες. Αυτοί, για να επικοινωνούν μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους, μαθαίνουν Αραβικά.

Παράλληλα, οι επενδύσεις που διαφαίνονται στον ορίζοντα από Άραβες επιχειρηματίες δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας στην χώρα μας, στην διεκδίκηση των οποίων, η γνώση της γλώσσας σαφώς αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα.

Σε ποιες χώρες ομιλούνται τα αραβικά;

Οι χώρες στις οποίες ομιλείται σήμερα η αραβική ως επίσημη γλώσσα είναι οι ακόλουθες: Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανος, Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Υεμένη, Ομάν, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Σουδάν, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Μαυριτανία και Σομαλία.

Εκτός από αυτές, η αραβική γλώσσα και ο αραβικός πολιτισμός διδάσκεται και σε άλλες ισλαμικές χώρες (όπως η Τουρκία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, η Μαλαισία, το Ιράν κ.α.) αλλά και μη ισλαμικές (όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, χώρες της Ευρώπης, οι Η.Π.Α., η Ιαπωνία και η Ρωσία).

Αραβική καλλιγραφία

Μετά τον οριστικό προσδιορισμό του Αραβικού αλφαβήτου περίπου το 786, πολλά στυλ αναπτύχθηκαν για την γραφή του Κορανίου και άλλων βιβλίων, και για τις επιγραφές σε μνημεία ως διακόσμηση. Η αραβική καλλιγραφία δεν υπέπεσε σε αχρηστία όπως στον δυτικό κόσμο, και ακόμη θεωρείται από τους Άραβες ως μείζων μορφή τέχνης. Οι καλλιγράφοι απολαμβάνουν μεγάλης εκτίμησης.

Όντας συνεχές από τη φύση του, αντίθετα με το λατινικό αλφάβητο, το αραβικό αλφάβητο χρησιμοποιείται για να γράφει ένας στίχος του Κορανίου, ή απλά ένα γνωμικό, σε μια εντυπωσιακή σύνθεση που συχνά είναι δυσανάγνωστη. Η σύνθεση είναι συχνά αφηρημένη, αλλά μερικές φορές η γραφή είναι σχηματισμένη για να πάρει μια πραγματική μορφή όπως αυτή ενός ζώου.

Copyright © MLS Βάρη - All rights reserved. | Developed by Hyper Center