Τηλ.: 210.8992980
Διεύθυνση: Ηρακλείου 1, Βάρη
Follow Us:


germanΗ Γερμανική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των δυτικών γερμανικών γλωσσών που περιλαμβάνει επίσης τα Αγγλικά, τα Ολλανδικά και τα Αφρικάανς.  Ανά τον κόσμο το Γερμανικά ομιλούνται περίπου από 105 εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική γλώσσα και επίσης σχεδόν από 80 εκατομμύρια ομιλητές ως μη-μητρική γλώσσα. Η επίσημη γερμανική γλώσσα διδάσκεται ευρέως στα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και στα Ινστιτούτα Γκαίτε σε όλον τον κόσμο.

Η Γερμανική γλώσσα είναι η κύρια γλώσσα 82 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γερμανία και 8 εκατομμυρίων στην Αυστρία αλλά και στα δύο τρίτα της Ελβετίας. Συνολικά υπάρχουν 96,389,702 ανά τον κόσμο. Είναι κατά πληθυσμό: η δεύτερη ομιλούμενη μετά τα Ρωσικά (150 εκατομμύρια ομιλητές στην Ευρώπη) και η τρίτη διδασκόμενη γλώσσα (στην Ευρώπη) μετά τα Αγγλικά και τα Γαλλικά. Τέλος, είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο μύθος ότι τα Γερμανικά είναι μία από τις πιο δύσκολες στην εκμάθηση γλώσσες έχει πλέον καταρριφθεί, ιδιαίτερα όσον αφορά τους Έλληνες. Είναι μια γλώσσα με κανόνες, γεγονός που διευκολύνει τον Έλληνα μαθητή. Εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά με τη γλώσσα μας τόσο στη δομή της γραμματικής και στη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης. Εξ άλλου λόγω εύκολης ορθογραφίας συνιστάται από ειδικούς σε μαθητές με δυσλεξία.

Στην ανώτατη εκπαίδευση η Γερμανία διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο των περιεχομένων προγραμμάτων, το πρωτοποριακό σύστημα υποτροφιών και το χαμηλό κόστος διαβίωσης καθώς δεν απαιτούνται δίδακτρα πανεπιστημιακών σπουδών. Τα γερμανόφωνα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μία από τις πρώτες επιλογές των Ελλήνων μαθητών είτε πρόκειται για τις βασικές τους σπουδές είτε για μεταπτυχιακές.

german2Αναφορικά με την οικονομία η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Πολλές Γερμανικές εταιρίες δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα απασχολώντας στελέχη που ξέρουν να μιλούν τα Γερμανικά και αναζητώντας συνεχώς περισσότερα. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης εταιρίες στη Γερμανία και σε αρκετές γερμανόφωνες χώρες συνεργάζονται με άτομα που γνωρίζουν τη γερμανική γλώσσα.

Τα τελευταία χρόνια είναι εμφανής η στροφή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος προς τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών εν γένει. Παρόλο που την πρώτη θέση κατέχει χωρίς αμφιβολία η αγγλική γλώσσα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφονται προς την εκμάθηση και της γερμανικής γλώσσας. Η ανταλλαγή γνώσεων σε όλους τους επιστημονικούς τομείς, καθώς και η σημασία της επικοινωνίας έχουν μετατρέψει τα γερμανικά σε μια ιδιαιτέρως ελκυστική γλώσσα. Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα του Γκαίτε, του Κάφκα, του Μότσαρτ, του Μπαχ και του Μπετόβεν.

 

Copyright © MLS Βάρη - All rights reserved. | Developed by Hyper Center