Τηλ.: 210.8992980
Διεύθυνση: Ηρακλείου 1, Βάρη
Follow Us:


Τα Ιταλικά προέρχονται από τα Λατινικά, τα οποία είναι η μητέρα γλώσσα πολλών άλλων Ευρωπαϊκών γλωσσών (Ισπανικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά κτλ). Επομένως, διευκολύνει την εκμάθηση άλλων γλωσσών, στις οποίες παρατηρούνται κοινές ρίζες και άλλα γλωσσολογικά και συντακτικά στοιχεία. Σαφώς και τα Ιταλικά αυτά καθαυτά  αποτελούν ένα επιπλέον προσόν στο βιογραφικό σημείωμα.

Γιατί να μάθω Ιταλικα;

englandΣημαντικός λόγος είναι ότι μεγάλος αριθμός φοιτητών φεύγουν για πτυχιακές ή για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία. Το κύρος των Ιταλικών πανεπιστημίων σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος ζωής για έναν Έλληνα, την κατατάσσουν στις πρώτες επιλογές.

Φυσικά  δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την ηγετική θέση στον βιομηχανικό και τεχνολογικό κλάδο (5η χώρα παγκοσμίως) και 7η στην κατάταξη πιο αναπτυγμένων χωρών του κόσμου. (G7). Επιπλέον θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την άφιξη ολοένα και περισσότερων Ιταλών επισκεπτών στην χώρα μας.

Τέλος στην Ιταλία βρίσκεται το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσείο του κόσμου: η Ρώμη! Η Ρώμη είναι μία πόλη με σπουδαία και αξιοσημείωτη πορσφορά στην επιστήμη, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Με την εκμάθηση της γλώσσας μπορείς να κατανοήσεις την ιστορία και την κουλτούρα μιας χώρας αλλά και του λαού της.

Είναι δύσκολη η εκμάθηση της γλώσσας;

englandΤα Ιταλικά είναι μία Λατινογενής γλώσσα. Ειδικά τα άτομα τα οποία γνωρίζουν άλλες γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά κ.ο.κ θα νιώσουν αμέσως ότι υπάρχουν κοινά σημεία. Το αλφάβητο είναι σχεδόν και οι διαφοροποιήσεις παρατηρούνται κυρίως στην προφορά κάποιων γραμμάτων. 

Για την Ιταλική γλώσσα ποια είναι τα πτυχία που αναγνωρίζονται?

Είναι όλα τα πτυχία που παρέχουν Κρατική Πιστοποίηση, τα Celi, τα Cils και τα πτυχία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών & Θεσσαλονίκης.

Copyright © MLS Βάρη - All rights reserved. | Developed by Hyper Center