Τηλ.: 210.8992980
Διεύθυνση: Ηρακλείου 1, Βάρη
Follow Us:


rusiaΗ Ρωσία θεωρείται μία από τις 8 μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις, ενώ τη χαρακτηρίζει η πλούσια πολιτισμική και λογοτεχνική παράδοση. Τα Ρωσικά είναι μία από τις επίσημες και ενεργές γλώσσες του ΟΗΕ και κατέχουν την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε αριθμό ομιλητών (ομιλείται πάνω από 200 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη). Τέλος η  γλώσσα ανήκει στην ανατολική ομάδα των σλαβικών γλωσσών και ομιλείται σχεδόν σε όλη την Ανατολική Ευρώπη. 

Που βρίσκονται οι ρίζες της ρωσικής γλώσσας;

Το ρωσικό αλφάβητο είναι μια παραλλαγή του ελληνικού (βυζαντινού), που επινοήθηκε τον 9ο αιώνα με σκοπό τη διάδοση της Αγίας Γραφής στους σλαβόφωνους. Αποτελεί έργο των μοναχών από τη Θεσσαλονίκη Κύριλλου και Μεθόδιου και του διαπρεπούς Αγιορείτη μοναχού και λογίου Μαξίμου του Γραικού, η δράση των οποίων είχε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ρωσικής γλώσσας.

Είναι όντως η ρωσική γλώσσα πολύ δύσκολη;

Τα Ρωσικά είναι μια πλούσια και εκφραστική γλώσσα με τεράστια ευελιξία, χωρίς μεγάλες δυσκολίες για τους ελληνόφωνους σπουδαστές (σε σύγκριση με τους αγγλόφωνους), εξαιτίας της κοινής προέλευσης και της κοινής δομής γραμματικής και συντακτικού. Επίσης, στη ρωσική γλώσσα χρησιμοποιούνται πάρα πολλές λέξεις με ελληνικές ρίζες, οι οποίες γίνονται εύκολα αντιληπτές από τους σπουδαστές.

Για ποιό λόγο να μάθει κανείς τη ρωσική γλώσσα;

rusiaΟ ελληνικός κόσμος διατηρούσε επί αιώνες στενές σχέσεις με τη Ρωσία. Όμως τα τελευταία χρόνια λόγω της επιχειρηματικής της άνθισης η Ρωσία έχει εξελιχτεί σε μια αγορά με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης σε όλους τους τομείς. Οι Έλληνες μαθαίνουν τα Ρωσικά για πολλούς και  διαφορετικούς λόγους όπως για να διαβάσουν Ντοστογιέφσκι, να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια της Ρωσίας, να αναπτύξουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες, να αναζητήσουν μια καλύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά εργασίας, για προσωπικούς λόγους..!

Ποιοι ενδιαφέρονται συνήθως για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας; 

Οι ενδιαφερόμενοι είναι κυρίως φοιτητές και ενήλικες που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την υπέροχη αυτή γλώσσα, πλουσιότατη σε λεξιλόγιο και έκφραση.  

 

 

 

Copyright © MLS Βάρη - All rights reserved. | Developed by Hyper Center