Τηλ.: 210.8992980
Διεύθυνση: Ηρακλείου 1, Βάρη
Follow Us:


englandΗ αγγλική γλώσσα είναι γλώσσα της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας και  έλκει την καταγωγή της από την Αγγλία και είναι η μητρική γλώσσα της πλειοψηφίας των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Αγγλόφωνης Καραϊβικής. Χρησιμοποιείται, επίσης, ως δεύτερη ή επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου, κυρίως σε όσες αποτελούν μέλη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, καθώς και σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς.

Η σύγχρονη αγγλική γλώσσα, η οποία μερικές φορές χαρακτηρίζεται ως η πρώτη παγκόσμια lingua franca, κατέχει κυρίαρχη θέση ως διεθνής γλώσσα στους τομείς των επικοινωνιών, της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής και της διπλωματίας, της ψυχαγωγίας, της αεροναυτιλίας και της ραδιοεπικοινωνίας, και των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου. Αποτελεί μία από τις συνολικά έξι επίσημες γλώσσες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μία από τις 23 επίσημες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου κατέχει τη δεύτερη θέση ως μητρική γλώσσα και την πρώτη ως ξένη γλώσσα με ποσοστό 51%, τη μοναδική επίσημη της Κοινοπολιτείας των Εθνών, ενώ χρησιμοποιείται και σε πολλούς ακόμη διεθνείς οργανισμούς.

Αφετηρία της τεράστιας εξάπλωσης της αγγλικής γλώσσας υπήρξε η ίδρυση αποικιών αλλά και η ανάδειξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η πλειοψηφία των κατοίκων των οποίων έχει ως μητρική γλώσσα την αγγλική, σε υπερδύναμη μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και η επακόλουθη οικονομική και πολιτιστική επιρροή τους παγκοσμίως, με τη βοήθεια και της εξάπλωσης των μέσων ενημέρωσης και του διαδικτύου.

Γιατί να μάθω Αγγλικά;

Η Αγγλική Γλώσσα αποτελεί παγκόσμια γλώσσα. Είναι η γλώσσα στην οποία μπορούν όλοι οι πολίτες του κόσμου να επικοινωνούν. Για τον γνώστη της Αγγλικής Γλώσσας δεν υπάρχουν σύνορα και εθνικότητες, δεν υφίσταται γλωσσικός φραγμός που μπορεί να περιορίσει την επικοινωνία του με οποιονδήποτε άνθρωπο στον Πλανήτη μας.

Ως επέκταση αυτού, η γνώση της Αγγλικής έχει καταστεί απαραίτητη σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα, ενώ σε πολλές χώρες, στις οποίες δεν αποτελεί επίσημη γλώσσα, είναι απαραίτητη ως προσόν για την εξεύρεση εργασίας.

Παράλληλα, η γνώση της Αγγλικής προσφέρει την ευκαιρία για πρόσβαση σε ένα  τεράστιο φάσμα πληροφοριών και γνώσεων. Μουσική,  επιστήμες, υγεία, αθλήματα, Internet, εκπαίδευση, τεχνολογία,  και πολλά άλλα είναι γραμμένα σε αυτή την γλώσσα. 

Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν, πως η γνώση της Αγγλικής γλώσσας, αποτελεί το διαβατήριο για την επαγγελματική, αλλά και την προσωπική εξέλιξη του  ανθρώπου, καθώς,  πέρα από τις ευκαιρίες εργασίας, κατάρτισης και εξειδίκευσης που του ανοίγει, του παρέχει, επίσης, την δυνατότητα να ταξιδέψει, να επικοινωνήσει, να διαβάσει και να διευρύνει το πνεύμα και τους ορίζοντές του.

Copyright © MLS Βάρη - All rights reserved. | Developed by Hyper Center