Τηλ.: 210.8992980
Διεύθυνση: Ηρακλείου 1, Βάρη
Follow Us:


Γιατί να μάθω Κινέζικα;

Πρόκειται για μία γλώσσα την οποία μιλούν περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Αποτελείται από πολλές διαλέκτους οι οποίες έχουν σημαντικές εσωτερικές διαφοροποιήσεις. Η  γλώσσα αποτελείται από ιδεογράμματα, δηλαδή σύμβολα που αντιπροσωπεύουν μια ΙΔΕΑ. Τα ιδεογράμματα συνολικά είναι περίπου 47,000 χιλιάδες.

Τα Καντονέζικα και τα Μάνταριν είναι οι δύο πιο διαδεδομένες διάλεκτοι. Τα Μάνταριν είναι η επίσημη διάλεκτος. Ομιλούνται κυρίως στο Πεκίνο από 1,3 δις ανθρώπους. Γράφονται όπως ακούγονται και ουσιαστικά είναι απλοποιημένα σύγχρονα Κινέζικα. Η  σύνταξη και η γραμματική τους είναι πολύ εύκολη γιατί δεν υπάρχουν άρθρα, γένη, πτώσεις, ρηματικοί τύποι. Από την άλλη η προφορά είναι αρκετά δύσκολη, για αυτό έχει εφευρεθεί το σύστημα φωνητικής απόδοσης των Κινέζικων Πινγιν το οποίο, χρησιμοποιεί γράμματα ώστε να αποδοθεί η προφορά της κάθε λέξης. Τέλος, σημαντικός είναι και ο τονισμός, καθώς συχνά από αυτόν εξαρτάται το νόημα της λέξης.

Η Κίνα αποτελεί ένα σύγχρονο γίγαντα της Παγκόσμια οικονομίας. Οι οικονομικές της δραστηριότητες έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και οι συνεχείς επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας, στο εμπόριο και σε πολλούς άλλους τομείς δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Επομένως η γνώση της γλώσσας αποτελεί ένα δυνατό χαρτί για την αναζήτηση εργασίας τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Μοναδική προϋπόθεση για να ξεκινήσει κάποιος Κινέζικα είναι η γνώση του λατινικού αλφάβητου, το οποίο χρησιμοποιείται για να προφέρουμε τα  Κινέζικα ιδεογράμματα. Η γλώσσα δεν απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε παιδιά. Για τον λόγο αυτό έχουν διαμορφωθεί επίπεδα ενηλίκων (ΗSK) αλλά και παιδικά (YCT).

Copyright © MLS Βάρη - All rights reserved. | Developed by Hyper Center