Τηλ.: 210.8992980
Διεύθυνση: Ηρακλείου 1, Βάρη
Follow Us:


chinaΤα κινέζικα, είναι μία γλώσσα την οποία μιλούν περίπου το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Αποτελείται από πολλές διαλέκτους οι οποίες έχουν σημαντικές εσωτερικές διαφοροποιήσεις.

Η  γλώσσα δεν αποτελείται από γράμματα αλλά  από ιδεογράμματα δηλαδή σύμβολα που αντιπροσωπεύουν μια ΙΔΕΑ. Τα ιδεογράμματα συνολικά είναι περίπου 47,000 χιλιάδες.

Τα Μάνταριν και τα Καντονέζικα είναι δύο από τις πιο διαδεδομένες διαλέκτους. Τα Μάνταριν είναι η διάλεκτος των 1,3 δις ανθρώπων και ομιλούνται κυρίως στο Πεκίνο . Τα Καντονέζικα ομιλούνται στο Hong Kong. Τα Μάνταριν είναι η επίσημη διάλεκτος. Γράφονται όπως ακούγονται και ουσιαστικά είναι απλοποιημένα σύγχρονα κινέζικα.

Η  σύνταξη και η γραμματική αυτής της διαλέκτου είναι πολύ εύκολη γιατί δεν υπάρχουν άρθρα, γένη, πτώσεις, ρηματικοί τύποι. Από την άλλη η προφορά είναι αρκετά δύσκολη.

Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες  μετεγραφής της κινεζικής σε λατινικούς χαρακτήρες. Από αυτή την προσπάθεια προέκυψε το σύστημα φωνητικής απόδοσης των κινέζικων, το Πινγιν. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί 1 ή 2 γράμματα των δυτικών αλφάβητων ώστε να αντιπροσωπευθεί ένας ήχος στα Μάνταριν, δηλαδή να αποδοθεί η προφορά της λέξης. Εκτός από την σωστή ηχητική απόδοση των λέξεων στην διάλεκτο Μανταριν πολύ σημαντικό είναι να τονιστεί σωστά η λέξη. Η κινέζικη γλώσσα (τα Μάνταριν) έχει 5 τόνους, οι οποίοι τοποθετούνται όλοι επάνω από κάποιο φωνήεν. Υπάρχουν πολλές λέξεις που γράφονται και προφέρονται με τον ίδιο τρόπο, αλλά σημαίνουν κάτι εντελώς διαφορετικό αν δεν έχουν τον σωστό τόνο.

Γιατί να μάθω κινέζικα;

kinezikaΗ Κίνα αποτελεί ένα σύγχρονο γίγαντα της Παγκόσμια οικονομίας. Οι οικονομικές της δραστηριότητες έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και οι συνεχείς επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας, στο εμπόριο και σε πολλούς άλλους τομείς δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Επομένως η γνώση της γλώσσας αποτελεί ένα δυνατό χαρτί για την αναζήτηση εργασίας.

Τι γνώσεις πρέπει να έχω για να ξεκινήσω Κινέζικα;

Βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει κάποιος Κινέζικα είναι η γνώση του λατινικού αλφάβητου.  Η οποία χρησιμοποιείται για να προφέρουμε τα  κινέζικα ιδεογράμματα.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσω;

Η γλώσσα δεν απευθύνεται μόνο σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά. Για τον λόγο αυτό έχουν διαμορφωθεί επίπεδα ενηλίκων (ΗSK) αλλά και παιδικά (YCT).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Διεύθυνση: Ηρακλείου 1
    Βάρη Αττικής, 16672
  • Τηλ.: 210.8992980, 210.8995184
  • Email: support@mlsvari.gr
  • Δευτέρα - Παρασκευή: 12:00 - 22:00
    Σάββατο: 10:00 - 14:00
ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Copyright © MLS Βάρη - All rights reserved. | Developed by Hyper Center